28 Wrze

Makaron z kokosowym kurczakiem i kolendrą

Składniki na 1 porcję ok. 500kcal:
50g makaronu pełnoziarnistego
100g filetu z kurczaka
1 łyżeczka oleju (kokosowego, ryżowego lub rzepakowego)
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
1 marchew
1 mała cukinia
mleczko kokosowe 50ml
przyprawy: zioła tajskie, świeże chilli i kolendra

Sposób przygotowania:
Cebulkę siekamy, czosnek rozgniatamy.
Marchew i obieramy ze skórki, razem z cukinią kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy warzywa, chwilę dusimy, następnie dodajemy kurczaka przyprawionego wcześniej tajskimi ziołami.
Dusimy całość do miękkości mięsa, dodajemy mleczko kokosowe i chili.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Mieszamy warzywa i mięso z makaronem, posypujemy posiekaną kolendrą.
Smacznego!

Twój komentarz